RYCHLÝ KONTAKT
Rychlý Kontakt
Ing. Aneta Sčebelová
+420 494 942 314
info@hakel.com

Monitorování izolačního stavu střídavé IT sítě

V průmyslových aplikacích se nejčastěji setkáváme s elektrickými rozvody střídavými o základní pracovní frekvenci 50 Hz. Ve většině případů jde o jednofázové sítě s napětím 230 V, případně o sítě třífázové s napětím 400, 500 nebo 600 V. 

Pro monitorování izolačního stavu v průmyslových AC soustavách firma HAKEL nabízí hlídač izolačního stavu HIG93. Hlídač má měřící rozsah od 5 do 900 kΩ, je vybavený dvojicí signalizačních relé, komunikační linkou RS485, a především displejem pro zobrazování naměřených hodnot a pro ovládání. Specialitou tohoto hlídače je, že umožňuje monitorovat i sítě bez napětí – jeho napájecí zdroj je nezávislý na měřené soustavě. Díky tomu HIG93 umožňuje změřit izolační odpor i vypnuté soustavy. Této vlastnosti se často využívá k ověření stavu izolace ještě před spuštěním technologie (například před uvedením výrobní linky do provozu).
 
Tento hlídač je určený pro přímé připojení na IT sítě do fázového napětí 230 V. Pokud je vyžadováno monitorování sítí s vyšším napětím, využíváme vazební členy z řady TL*. Tyto výrobky umožní připojit HIG93 k soustavám 400, 500, 600 V, ale i k napětím vyšším. Standardní maximální provedení vazebního členu, které firma HAKEL nabízí, je realizováno za použití výrobku TL 6003, díky kterému je umožněno monitorovat soustavu až 3 x 6000 V.

Dalšími variantami HIG93 je například varianta HIG93/N, která namísto standardního napájení 230 V AC má napájení realizované 24 V DC. Díky tomu je možné napájet hlídač z malého napětí, které může být i zálohované například z baterie. 

HIG93 se vyrábí v provedení s komunikační linkou RS485, díky které je možné ho připojit k dohledovému pracovišti nebo panelu HAKEL MDS-D. Pro implementaci do uživatelského prostředí je možné využít také variantu HIG93/E, která disponuje integrovaným webserverem, nebo komunikačním protokolem MODBUS TCP. 

Naše řešení

  1. Monitorování izolačního stavu střídavé IT sítě
    Nahrávám ...

    Zaškrtnutím tohoto políčka nám dáte informaci, že si nejste jisti se správností vašeho výběru. Je však nutné odeslat poptávku.